Kategorija: Kultura, Filmovi

Lip 2

Večeras 5. FMFS

Projekcijom libanonskog filma "A gdje sada?" nagrađenog na festivalima u Torontu, Oslu i San Sebastianu, večeras će u ljetnom kinu „Bačvice“ službeno biti otvoren peti Festival mediteranskog filma Split.

Večeras 5. FMFS

Film redateljice Nadine Labaki prati život u malenom, izoliranom libanonskom selu u kojem u zajednici žive kršćani i muslimani, a koje je okruženo nagaznim minama i do njega se može doći samo preko malog mosta. Građanski rat se brzo širi zemljom, a žene u malom selu pokušavaju sakriti tu činjenicu od muškaraca na sve moguće načine kao što su sabotiranje seoskog radija i televizije. Kako se u takvom selu snašla ukrajinska prostitutka, moći ćete saznati večeras u 21.30 h u kinu „Bačvice“

Zagrijavanje za službeni početak FMFS je odradio već sinoć besplatnom projekcijom francusko-talijanskog pustolovnog filma “Goubbiah” na gradskoj plaži Bačvice. Splićani su se odazvali u velikom broju te raspoređeni po okolnim kafićima, ležaljkama i ležeći na ručnicima odgledali filmski klasik koji je prije pola stoljeća sniman u Dalmaciji i Hercegovini. 

- Festival je uspio najviše zahvaljujući vjernoj publici koja je prve četiri godine kupovala ulaznice za projekcije, pa smo naš prvi jubilej željeli obilježiti originalnim i atraktivnim kinom na plaži. Večerašnjim filmom malo smo se izmakli s uobičajenog festivalskog programa, no Split ni ovog puta nije iznevjerio – zadovoljno je kazao Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma.

Comments

Tags: fmfs, mediteranski film festival split, peti , alen munitić, kino bačvice,