Kategorija: Kultura, Događanja

Velj 20

Srđan Sandić gost Bookvice

U četvrtak, 21. veljače u 20:30h u klubu Quasimodo, gost književnog programa Bookvica bit će mladi dramatičar, pjesnik, prozaik, kritičar i novinar Srđan Sandić.

Srđan Sandić gost Bookvice

Koji će publici predstaviti svoju nedavno objavljenu knjigu drama i dramskih fragmenata „S(i)nu bez s(i)nova“ (Sandorf, 2012.). 

Osim što će predstaviti knjigu, Sandić će s voditeljicom Bookvice Patricijom Vodopijom prozboriti o aktualnom trenutku u hrvatskoj drami i kulturi općenito, o svom angažmanu izvan kazališta, o aktivizmu, o pokušajima mijenjanja svijeta umjetničkim izričajem te drugim zanimljivim temama. 

Večer će obogatiti mladi splitski studenti glume Lukrecija Tudor i Ivan Baranović čitanjem ulomaka iz njegovih drama. U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućeg autora, a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar. 

SRĐAN SANDIĆ – kratka biografija: Srđan Sandić rođen je 1985. godine. Završio je Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva u Zagrebu, Mirovne studije te UN-ovu akademiju u Zagrebu. Kao dramatičar, pjesnik, prozaik, kritičar i novinar objavljuje u Zarezu, Književnom pregledu, Kulturpunktu, Booksi, b92, Queeru, Novostima, Temi, Libartesu, Balkanwritersu i na Trećem programu Hrvatskog Radija. U kazalištu debitira monodramom „Zagreb, mon amour“, a nastavlja dramaturgijom Brechtove jednočinke „Lux in tenebris“ – oboje u Teatru &TD 2011. – 2012.

Comments

Tags: srđan sandić, bookvica,