Kategorija: Kultura, Galerije

Svi 8

Svatko na svojoj strani

Otvaranje izložbe proljetnog ciklusa „Svatko na svojoj strani“. Izložba se otvara u petak 10.05 u Galeriji Sveučilišne knjižnice, s početkom u 20 sati.

Svatko na svojoj strani

Tom prigodom publici će se predstaviti dvoje umjetnika: Željko Subić iz Nove Gradiške i Marijan Pongrac iz Rijeke. 

Izložba ostaje otvorena do petka 24.svibnja 2013. 

Željko Subić je rođen 14. travnja 1949. u Osijeku. 1970. diplomirao likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu. 1976. diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Od 1979. član HDLU-a. Živi u Novoj Gradiški, a od 1968. izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Njegovo slikarstvo svojevrsno je preoblikovanje tradicionalnih slikarskih tema u pročišćeni pikturalni izričaj — transformacija u strukturu čistog slikarstva. 

Marijan Pongrac je rođen je 1955. u Žabjaku kraj Bjelovara. Diplomirao je slikarstvo na školi Primijenjenih umjetnosti u Zagrebu 1976., te na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Nikole Raissera. Od 1973 -1984. radi na proizvodnji brojnih kratkih animiranih filmova (Filmoteka 16 i Zagreb film). Nekoliko godina radi kao suradnik kipara Z. Lončarića u mediju kiparstva i keramike. Radi kao redovni profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Comments

Tags: svatko na svojoj strani, željko subić, marijan pongrac,