Kategorija: Kultura, Filmovi

Lis 27

Splitska blues priča: Earl Jones je bija u pravu

Dugometražni dokumentarni film 'Splitska blues priča: Earl Jones je bija u pravu', u režiji Matka Perića, bit će prikazan u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata, 27. listopada, u 20 sati.

Splitska blues priča: Earl Jones je bija u pravu

Film je nastao na inicijativu HGU Podružnice 2 Split da se napravi reportaža o pripremi prvog Split Blues Festivala posvećenog Jadranu Zlodri Gobbu. 

'Snimao sam pripreme za festival, probe, dogovore... ali nekako me je sve više interesirala druga strana priče o samome Jadranu i njegovoj grupi 'Otprilike ovako'. Ta je grupa nastala 1975. godine u Splitu i kroz nju je prošlo preko 30 glazbenika raznih profila, a i ja sam jedan od njih. Uvijek sam kao temelj grupe doživljavao pjevača Jadrana i bubnjara Vladimira Kragića Patka. Prijatelji u muzici i u životu. Taj odnos me je i u filmu najviše zaintrigirao. Od dokumentarnog materijala o Jadranu imao sam samo radne snimke spota 'Paranoja' i jednu radio emisiju koju mi je ustupio Damir Duplančić. Malo, ali mi se učinilo dovoljno za krenuti u tu avanturu. Uslijedilo je mnogo dana snimanja s Patkom, prijateljima, suprugom Sanjom, bratom Jankom. Zajedničko u tom radu i druženju bio je osjećaj da je jedan drag čovjek, koji nije više fizički s nama, i te kako prisutan u mislima, pričama, muzici... Jadran je, nadam se, na boljem mjestu, a Patak je tu sa nama u vremenu recesije, digitalije, mobitelije... pamtimo i bolja vremena.' Matko Petrić

Comments

Tags: jadran zlodre gobbo, otprilike ovako, film, blues, matko petrić,