Kategorija: Kultura, Glazba

Kol 1

Rundek na Splitskom ljetu

Kao dio glazbenog programa 58. Splitskog ljeta u srijedu, 01. kolovoza na Meštrovićevim Crikvinama - Kaštilcu s početkom u 21 sat koncert će održati Rundek Cargo Trio

Rundek na Splitskom ljetu

Rundek Cargo Trio čine Darko Rundek, violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić. Karizmatični Darko Rundek nastupa u sklopu ovog komornog sastava od 2010. godine. 

Glazbenik koji tijekom svoje duge karijere nikad nije nastupao u bendu koji broji manje od šest glazbenika, za ovu se formu odlučio kako bi, kroz intimnost koju pruža takva vrsta sastava, svoju glazbu približio publici. 

Glazbena istraživanja članova tria sjedinila su se na albumu Plavi avion iz 2010. godine, na kojem su, inspirirani različitošću i potragom za novim formama, stvorili glazbeno remek-djelo od dvanaest pjesama. 
Album je jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca. Upravo će pjesmama s ovog albuma započeti splitski koncert. 

"Kasnije ćemo svirati starije pjesme iz razdoblja Haustora, solo karijere i naravno, Cargo orkestra, poput "Šala od svile", "Ruku", "Apokalipse...možda i dogovorimo prvih pet, šest pjesama, ali kasnije se ustvari prepuštamo osjećajima i energiji u odabiru onoga što ćemo izvoditi za određenu publiku", najavljuje Rundek. 

Glazbenik koji je karijeru započeo još sedamdesetih, a punu afirmaciju doživio je kao autor, skladatelj i frontman popularnog novovalnog benda Haustor. U devedesetima započinje solo-karijeru. Rundek je, kao diplomirani redatelj, uvijek bio blizak svijetu kazališta. Napisao je glazbu za brojne kazališne predstave, a na 58. Splitskom ljetu će, osim skladanja glazbe za dramsku premijeru Adio kauboju u toj predstavi nastupiti i kao glumac. 
Kazališna adaptacija istoimenog romana Olje Savičević Ivančević bit će praizvedena 8. kolovoza na splitskim Stinicama u režiji Ivice Buljana. 
"Glazba se još radi, kao i sama predstava. Dominantan zvuk će biti onaj električne i akustične gitare, bubnjeva i ukulela. Spremno je i nekoliko songova, sve ćete znati kada dođete...uživat ćete u svirci uživo", rekao je Rundek.

Comments

Tags: darko rundek, splitsko ljeto, adio kauboju, rundek cargo trio,