Kategorija: Kultura, Glazba

Srp 18

Roger Waters na Poljudu

Nakon Arene Zagreb sada je na redu da splitski stadion Poljud uživa u audio vizualnom remek-djelu koje je do sada vidjelo više od 3.3. milijuna ljudi diljem svijeta od 2010. godine.

Roger Waters na Poljudu

Roger Waters, suosnivač i glavni autor fenomenalnih Pink Floyda, najavio je povratak povijesne produkcije 'The Wall' u Europu 2013. godine. Njegovo audiovizualno remek-djelo otuđenja i transformacije bit će u cijelosti izvedeno uključujući prateći bend u punom sastavu te umjetničku produkciju.

'The Wall' je do sada uživo izveden 192 puta diljem svijeta, ispred više od 3,3 milijuna fanova što turneju čini jednom od najuspješnijih turneja u povijesti rocka. Turneja sadržava 18 open air/stadionskih izvedbi, uključujući kultne prostore kao što su rimski olimpijski stadion, amsterdamska arena, berlinski olimpijski stadion i Telenor Arenu u Oslu. 

Za velike 'open air' stadionske koncerte, Roger Waters redizajnirao je izvedbu 'The Walla' te je remek-djelo podignuo na viši nivo kako bi postigao stadionski događaj. Cilj mu je bio približiti 'The Wall' iskustvo još bliže fanovima gdje god sjedili. 'Izvanredno mi je drago što ću još jednom izvoditi 'The Wall' u Europi. Bit će to jako zabavno za sve nas. Preradio sam show za izvedbu na velikim stadionima. Stvarno je dobro. Još više pokreta, čak je aktivnije, privlačnije, dramatičnije i uzbudljivije od nastupa u arenama. Morao sam razmisliti o cijeloj priči sa stadionima. Ovakav veliki stadionski show nije mogao biti realiziran prije 40 godina. Nismo mogli ispuniti prostor na način da bude emocionalno, glazbeno i scenski zadovoljavajući. Tehnologija se promijenila. Sada možemo', izjavio je Roger Waters. 

Waters je 2010. redizajnirao famoznu produkciju 'The Wall' koristeći naprednu tehnologiju modernog doba i specijalne efekte koje je publika diljem svijeta prihvatila uz nebrojeno puno prodanih nastupa i višednevnih izvedbi diljem svijeta uključujući rekordnih devet rasprodanih koncerata na River Plate Stadiumu u Buenos Airesu. 

'The Wall' je i dalje jedan od najutjecajnijih albuma u povijesti snimljene glazbe, ima dubok efekt na pop kulturu te odjekuje raznim generacijama glazbenih fanova. Prije 2010. 'The Wall' je bio jednostavno prevelik da bi se razmišljalo o turneji, ali nove arene te napredak tehnologije riješili su tehničke probleme. Waters je prilagodio izgled i dojam izvedbe kako bi odgovarala zapanjujućoj teatralnoj ekstravaganciji zbog koje je 'The Wall' inkarnacija uživo postala toliko legendarna. Zahvaljujući promjenama, još jedna generacija bit će inspirirana veličanstvenošću audiovizualnog djela koji oduzima dah. 

Originalna produkcija 'The Walla' u potpunosti je uživo izvedena samo 29 puta za vrijeme Pink Floydove turneje 1980. te jednom u Berlinu povodom proslave pada Berinskog zida. 

Koncert održan u Areni Zagreb 13. travnja prošle godine spada u vrhunce koncertnog doživljaja, audiovizualnog i svakako produkcijskog savršenstva. To može posvjedočiti svaki od 18 tisuća oduševljenih posjetitelja. Nema sumnje da će i koncert na Poljudu oduševiti sve prisutne s obzirom na to da je Roger Waters obećao da će stadionska turneja biti još atraktivnija, dramatičnija i uzbudljivija od nastupa u arenama.

Comments

Tags: roger water, wall, split, poljud,