Kategorija: Kultura, Kazališta

Svi 9

Recept za bolji život

"Recept za novi život", stiže iz radionice najboljeg sarajevskog humora. Po prvi put u Hrvatskoj - gostovanje u Splitu u subotu 11.05.2013. u dvorani Lora s početkom u 20.00 sati.

Recept za bolji život

Mladi sarajevski glumci Emir Fejzić i Adnan Goro prave svoje prve velike korake na daskama koje život znače. Njihova autorska predstava "Recept za bolji život" u kratkom vremenu postala je pravi hit. Riječ je o urnebesnoj komediji, receptu protiv svih briga i problema koji nas okružuju. 

Fejzić i Goro završili su Akademiju scenskih umjetnosti kao najbolji studenti. Obojica su dobitnici nagrada za najbolje mlade glumce I tokom studija mnogo su radili zajedno, te su odlučili da urade predstavu u kojoj će obojica uživati dok je izvode na sceni. 

Komediju "Recept za bolji život" prvi put su odigrali krajem 2011. godine. Oduševljena publika tražila je ponovno izvođenje i do sada je komad na desetke puta prikazan u Sarajevu, a gostovali su cijelu godinu diljem regije gdje su postali pravi hit uz salve smijeha i zadovoljne publike. 

"Do sada smo imali jako dobar odaziv publike. Ljudi na ovu predstavu reagiraju baš onako kako smo mi i željeli. Dođu pogledaju predstavu, smiju se 70 minuta i odu kući jako zadovoljni - što je najbitnije. Često nam govore da su se prepoznavali u situacijama koje mi igramo na sceni što je možda i najveći kompliment za ono što radimo", kazao je Fejzić. Mladi bh. glumci garantiraju 70 minuta smijeha i opuštanja. Poručuju da je svaka sličnost sa stvarnim likovima u predstavi (ne)namjerna. 

"Predstava govori o običnim ljudima iz naše okoline, o njihovim situacijama u kojima jedan od partnera uvijek bude razlog za sukob ili krivnju i dovodimo te situacije i karaktere do ekstrema. Zanimljivo je to što u predstavi Adnan i ja igramo sve muške i ženske likove", kazao je Fejzić. 

Ulaznice za komediju mogu se nabaviti u MUSIC SHOPU KOTEKS i na blagajni dvorane od ponedjeljka 06. 05. od 14.00 – 20.00 sati. Cijena ulaznice je 60,00 kuna. Broj ulaznica je ograničen. Informacije na broj;: 095 808 5819.

Comments

Tags: rexept za bolji život,