Kategorija: Kultura, Galerije

Velj 2

Izložba Petre Kovačić u Salonu Galić

U Salonu Galić u Marmontovoj ulici u utorak s početkom u 21 sat otvara se izložba splitske kiparice Petre Kovačić ''Moguća lakoća''.

Izložba Petre Kovačić u Salonu Galić

''Splitska kiparica nam se i ovom izložbom predstavila kao multimedijalna umjetnica koja je napravila odmak od tradicionalnog, iskušavajući i problematizirajući odnos prostora, promatrača i samog djela. 

Izložbu ''Moguća lakoća'' sačinjavaju četiri rada, postavljena u zasebne prostorije, a zamišljeni su da komuniciraju s unaprijed zadanim oblikom prostora. Petrine instalacije definiraju ambijent više nego štp ambijent definira njih te preoblikuju i mijenjaju prostor bez obzira što je on sam po sebi definiran. Radovi s ove izložbe su možda zasebni i izvedeni u različitim materijalima i medijima, no djeluju organski povezani s cjelinom koja koristi svjetlo kao važan element i nositelja poruke. 
Svjetlost u instalacijama Petre Kovačić ima predmetnu konkretnost, ali postaje i bitan nositelj poruke, dobivajući pritom gotovo metafizičku konotaciju'', navodi, među ostalim, u katalogu Barbara Gaj. Mlada kiparica Kovačić, inače. diplomirala je 2008.godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 
Svoj umjetnički interes nalazi u polju kiparstva, instalacije i performansa , propitujući odnose likovnog, uzvedbenog, interaktivnog i ambijentalnog.

Comments