Kategorija: Kultura, Filmovi

Lip 8

Petak na FMFS-u

Na Festivalu mediteranskog filma Split danas su na rasporedu dvije projekcije hrvatskih dokumentaraca, od kojih svaka na svoj način donosi aktivističku poruku.

Petak na FMFS-u

“Nije ti život pjesma Havaja” , “Blokada” i Terraneo party danas na FMFS-u.  

Nakon dvije rasprodane večeri regionalnih premijera (“Cezar mora umrijeti” i “Fusnote”) na Festivalu mediteranskog filma Split danas su na rasporedu dvije projekcije hrvatskih dokumentaraca, od kojih svaka na svoj način donosi aktivističku poruku. 

U kinoteci “Zlatna vrata” u 19.30 sati prikazuje se film “Blokada” redatelja Igora Bezinovića. Dokumentarac je to koji donosi jedinstven pogled iznutra u najduži, najbrojniji, te politički najznačajniji studentski prosvjed na ovim prostorima još od 1971. godine. 

U ljetnom kinu “Bačvice” u 21.30 sati prikazuje se film Dane Budisavljević „Nije ti život pjesma Havaja“. Intimna je to priča koja na zanimljiv način otkriva odnose među članovima jedne obitelji, a koja je na nedavnom ZagrebDoxu osvojila nagradu publike i posebno priznanje žirija. 

Petak na FMFS-u zaključit će Terraneo koji će pod borovima ljetnog kina održati splitskog zagrijavanje za svoj festival. Najspretniji će kući otići s besplatnim ulaznicama za ovu glazbenu kolovošku feštu, a oni nešto manje sretni moći će iskoristiti posljednju priliku za kupnju najjeftinijih festivalskih ulaznica. 

FMFS završava sutra, posljednji je trenutak da se zakačite na mediteranske filmove!

Comments

Tags: fmfs, petak, split, kino, bačvice, terraneo, film,