Kategorija: Kultura, Događanja

Velj 9

Mostarska kazališna senzacija

Splitska publika će 99. Izvedbu "Otirač" – Ive Krešića, imati priliku pogledati u Domu OSRH - Poljud na Valentinovo, 14.02.2013. s početkom u 19 sati.

Mostarska kazališna senzacija

Rijetko koji glumac je uspio ono što i mladi mostarski glumac - Ivo Krešić sa svojom autorskom diplomskom predstavom. U godinu dana preko 90 izvođenja i zadovoljna publika gdje god ju je izveo. 

Predstava koju mediji nazivaju društvenim fenomenom od premijernog izvođenja našla je svoj put do publike koja je za svaku novu reprizu počela tražiti kartu više. 
U hit predstavi "Otirač - Uan men šou" Ivo Krešić na komičan način se obračunava s pojavama koje u društvu svi vidimo. Licemjerje, bahatost, glupost, nemoral, tupost, bankarske kredite, farmaceutsku industriju, vjerske rituale, političare, činovnike, sve koji nam kroje kapu Ivo Krešić maestralno na komičan način izvrće ruglu, ostavljajući publiku bez daha. 

Ironično nazvana ''Uan men šou'', kroz niz glumačkih transformacija, predstava ''Otirač'' nam na neposredan način prikazuje sve probleme koje tište malog čovjeka u današnjem vremenu. 

Predstava je to nakon koje se odlazi kući s osmijehom na licu i grčem u želucu. Pored Krešićeve iznimno vješte igre, to je razlog zašto je ''Otirač'' trenutno veoma tražena monokomedija. Ovaj mladi glumac, uz publiku osvojio je i kriričke glasove struke. Uspoređuju ga sa Zijahom Sokolovićevim u Cabares Cabareu, pa i Neletom Karajlićem iz najboljih epizoda nekadašnje Top liste nadrealista, ali je Otirač nešto sasvim novo. To je nadolazeći glumac Ivo Krešić, sa svojom pričom o svima nama. 

Kako je predstava svugdje danima ranije rasprodana ulaznice su već u prodaji u CD Shopu Dancing Bear u Dioklecijanovoj 6, Music shopu Koteks i na blagajni dvorane OSRH Poljud. Cijena ulaznice je 50 kuna, a rezervacije se vrše na broj 095 808 5819.

Comments

Tags: ivo krešić, otirač, split,