Kategorija: Kultura, Galerije

Svi 8

Moj crno-bijeli Split

U Galeriji Fotokluba Split, u četvrtak 2. svibnja u 20.00h u sklopu službenog programa Sudamje 2013. otvara se izložba fotografija Damira Borčića pod nazivom Moj crno – bijeli Split.

Moj crno-bijeli Split

Damir Borčić jedan je od najnagrađivanijih splitskih fotografa, i članova Fotokluba Split, posljednjih godina. Dobio je lani kao prvi Splićanin poslije dugo vremena visoko vrijednu fotografsku titulu Diplomu AFIAP (Artiste FIAP) Međunarodne federacije za umjetničku fotografiju - FIAP. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Galeriji fotokluba Split povodom blagdana Sv. Duje predstavit će 46 crno - bijelih fotografija splitskih uličnih motiva. 

Izložba će biti otvorena do 16. svibnja 2013. 

Kratak životopis autora: Damir Borčić je rođen 08.09.1959. u Pučišćima na Braču. Po zanimanju je diplomirani ekonomist, zaposlen u „Brodomerkur“ d.d. Split. Osnovnu , srednju školu i fakultet završio je u Splitu. U osnovnoj školi „Luka Botić“ („Dobri“) bio je član foto grupe. Pojavom digitalne fotografije, odnosno nabavkom boljeg fotoaparata žešče je „zagrizao“ u fotografiju. Od 2007. godine član je Fotokluba „Split“ i od tada su njegove fotografije primljene na više od tridesetak salona u zemlji i inozemstvu, a dobio je i nekoliko nagrada. Od 2012. godine nosioc je zvanja AFIAP – artist međunarodne federacije za umjetničku fotografiju. Te je godine bio i jedan od predstavnika Hrvatske na FIAP-ovom bijenalu crno-bijele fotografije.

Comments

Tags: damir borčić,