Kategorija: Kultura, Galerije

Sij 2

Meteorološki kontrasti IV

u utorak 1. siječnja 2013. u 00.15h otvara se još jedna tradicionalna Novogodišnja izložba Fotokluba Split, ovoga puta u organizaciji Udruge "Crometeo" pod nazivom Meteorološki kontrasti IV.

Meteorološki kontrasti IV

Crometeo udruga okuplja ljubitelje meteorologije, vremenskih ekstrema i ekologije. Začeci udruge sežu u 2003. godinu, što znači da je 2013. godina jubilarna godina u kojoj slavi desetu godinu svoga postojanja. 

Jedna od vrlo važnih djelatnosti Crometeo tima je meteorološka fotografija. Strast koju "Crometeovci" imaju u fotografiranju meteoroloških motiva teško se može opisati. Za jedan dobro "Uhvaćeni" kadar meteorološkog ekstrema zna se čekati satima, cijelu noć, po vrućini, po velikoj hladnoći, orkanskom vjetru ili snježnoj vijavici. 

Crometeo tim u novogodišnjoj noći otvara svoju četvrtu skupnu izložbu fotografija "Meteorološki kontrasti IV". Posebna je čast biti organizator novogodišnje izložbe u Fotoklubu Split, a izložba će biti postavljena od 1. do 24. siječnja 2013. godine. 

Od nekoliko desetaka tisuća snimljenih fotografija predstavljeno je 120 najboljih fotografija koje je snimilo 59 autora. Ove fascinantne fotografije prikazuju udare munja, snježne mećave, moćne valove na moru, mirne i čarobne zalaske sunca, opasne pijavice, orkanski vjetar i brojne druge meteorološke motive ovjekovječene foto objektivima Crometeo članova. 

Crometeo udruga iznimno je zahvalna Fotoklubu Split što je dobila priliku biti domaćin tradicionalne novogodišnje izložbe i što će izložba biti otvorena za javnost gotovo punih mjesec dana. Sve tri naše dosadašnje izložbe u Fotoklubu Split bile su među najposjećenijima u godini što samo potvrđuje da vlada velik interes za Crometeo fotografijama. Valja spomenuti da je 2012. godina bila do sada najuspješnije godina za Crometeo fotografe, njihove fotografije vremenskih ekstrema u Hrvatskoj doslovno su obišle sve svjetske medije. 

Crometeo udruga iskazala je posebnu čast novinarki Slobodne Dalmacije, Ojdana Koharević, koja će otvoriti ovu izložbu u novogodišnjoj noći. Ojdana je, baš kao i Slobodna Dalmacija, doprinijela popularizaciji Crometeo aktivnosti na razini Hrvatske. 

Crometeo obećava nove atraktivne fotografije u nadolazećem razdoblju, a do tada preporuča svoje popularne web stranice: -www.crometeo.hr - Crometeo portal 
www.crometeo.net - Crometeo forum 
www.pljusak.com - Mreža automatskih postaja maps.meteoadriatic.net - Prognostičke karte

Comments

Tags: crometeo, fotoklub, izložba, meteorološki kontrasti,