Kategorija: Kultura, Glazba

Kol 29

MAGfestival

Treći festival komorne glazbe MAGfestival održati će se u Splitu od 30. kolovoza do 8. rujna u Muzeju grada Splita i u katedrali sv. Dujma.

MAGfestival

"Poseban ugođaj gotičke dvorane Muzeja grada Splita, u kojoj kao da lebdi duh oca hrvatske književnosti Marka Marulića, i jedinstvena ljepota katedrale sv. Dujma jamče nadahnuće izvođačima što će, vjerujemo, rezultirati vrhunskim izvedbama na ovogodišnjem MAGfestivalu", rekla je ravnateljica Muzeja grada Splita Elvira Šarić. Ona je istaknula kako se ove godine Ministartvo kulture RH prvi put priključuje splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu u pokroviteljstvu MAGfestivala. 

"Nadam se dobrom posjetu glazbene publike jer je u cijenu ulaznice za koncerte uključeno i razgledavanje izložbe o caru Dioklecijanu koja je nedavno otvorena u Muzeju grada Splita", rekla je Šarić dodavši kako se MAGfestivalom doprinosi obogaćivanju ne samo kulturne nego i turističke ponude Splita.  
"Mladi splitski glazbenici okupljeni u udruzi MAG i njihovi gosti, već afirmirani hrvatski glazbenici i komorni sastavi izvest će raznolik i pomno odabrani program podijeljen u pet koncertnih večeri", kazala je Šarić. 

U četvrtak 30. kolovoza je u Muzeju grada Splita svečano otvaranje 3. MAGfestivala i koncert Mendelssohn-oktet, a u ponedjeljak 3. rujna, također u Muzeju grada Splita na rasporedu je koncert New sax kvarteta, dok je koncert Zagrebačkog gitarističkog kvarteta na programu 4. rujna u Muzeju grada Splita. 
Koncert Goldberg varijacije u katedrali na programu je 6. rujna u katedrali sv. Dujma, a zatvaranje 3. MAGfesta i koncert "Spohr i Martinu - noneti" održat će se 8. rujna u Muzeju grada Splita. 

MAGfest organizira Udruga mladih akademskih glazbenika Split i Muzej grada Splita.

Comments

Tags: magfest, elvira šarić, komorna glazba, muzej grada splita, split,