Kategorija: Kultura, Udruge

Mavena-36 njezinih čuda

Mavena-36 njezinih čuda

Udruga Mavena osnovana je 2006. godine u Splitu s ciljem promicanja, razvitka te unaprijeđenja kulturno-umjetničkog života grada i žitelja Splita, Hrvatske te Europe i svijeta, s posebnim naglaskom na suvremene umjetničke prakse i umjetnike mlađe generacije te interkulturnu umjetničku suradnju. Ime Mavena- 36 njezinih čuda odabrali smo jer je to radni naziv prekrasne pjesme hrvatskog autora Radovana Ivšića, koji je godinama živio u Parizu, sudjelovao u nadrealističkom pokretu te stvarao na oba jezika, a pjesma koju je on napisao kao 18-godišnjak umnogome ocrtava „nadrealne“ težnje i htjenja članova udruge da unesu kreativni nemir na suvremenu umjetničku scenu te da svojim aktivnostima potaknu i motiviraju druge na promišljanje i aktivno sudjelovanje u kulturnom životu. 


Obzirom na naša znanja i vještine, obrazovanje, želje i interese, naše osnovne aktivnosti su: 

• Okupljanje umjetnika mlađe generacije i omogućavanje njihovog kreativnog izražavanja 

• Osmišljavanje, produciranje i izvodjenje projekata suvremene umjetnosti; kazališnih predstava, performansa, instalacija, umjetničkih intervencija, izložbi, novomedijskih umjetnosti- video radova, animacija, environment arta, internet projekata, multimedijalnih projekata itd. 

• Poticanje interkulturne suradnje između članova udruge Mavena i umjetnika mlađe generacije iz Hrvatske i inozemstva te razmjena znanja i iskustava 

• Poticanje mobilnosti umjetnika i kulturnih i umjetničkih projekata organiziranjem gostovanja i turneja umjetnika i umjetničkih projekata 

• Edukacija o suvremenoj i novomedijskoj umjetnosti (radionice, umjetničke kolonije, izdavanje stručnih članaka, časopisa i knjiga) 

• Spoj ekologije i umjetnosti putem projekata održivog razvoja, ekološko-umjetničkih radionica i kolonija...

Comments