Kategorija: Kultura, Udruge

Cenzura plus

Cenzura plus

Cenzura plus je neprofitna organizacija civilnog društva iz Splita, koja metodama neovisne televizijske produkcije, vaninstitucionalniog obrazovanja i javnog zagovaranja promiče ljudska prava, slobodu medija i radi na razvoju civilnog društva, a sve u cilju doprinosa izgradnji modernog, demokratskog i pravednog društva u Hrvatskoj. 

Cenzura Plus osnovana je početkom 2004. godine (veljača 2004.) kao plod dugogodišnjeg rada na širenju prostora medijskih sloboda u Hrvatskoj, producentskog, uredničkog i voditeljskog tima TV emisije Cenzura. 2005. godine Udruga je intenzivirala svoje aktivnosti na izgradnji civilnog društva, radeći na podizanju vidljivosti organizacija civilnog društva, a 2006. je dodatno razvila svoj edukacijski aspekt u istoj domeni, kroz udruživanje sa zagrebačkom organizacijom NIT, fokusiranom na izgradnju ljudskih i organizacijskih kapaciteta u kontekstu razvoja civilnog društva. 
Rastom i razvojem organizacije, posebice njenih ljudskih resursa Cenzura Plus je u 2007. i 2008. profilirala i dalje razvila svoje djelatnosti, te su danas tri osnovne: TV produkcija, vaninstitucionalno obrazovanje i javno zagovaranje. Cezura Plus i dalje puno ulaže u svoj organizacijski razvoj i izgradnju u smijeru otvorene, demokratske i transparentne organizacije koja će se voditi zajednički dogovorenim, općim društvenim vrijednostima, principima dobrog upravljanja i profesionalnog rada.

Comments