Kategorija: Kultura, Kazališta

Velj 1

Libreto

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split će u nedjelju 2. veljače na sceni Gradskog kazališta lutaka praizvesti 'Libreto' Irene Škorić u režiji Saše Broz.

Libreto

“Majstorstvom darovite filmske redateljice Irena Škorić suptilno montira kadrove svojeg Libreta, bogatog napetošću i dinamikom radnje te s razumijevanjem i strašću ponire u dramu svojih junaka iz jet-seta i polusvijeta. Oni svoju posvemašnju izgubljenost u džungli velegrada i zasićenost postojećim životnim stanjem nastoje potisnuti pustolovnom potragom za ljubavlju u svjetovima potpuno drugačijim od njihove otužne svakidašnjice, ali su naposljetku osuđeni na povratak svojim uobičajenim navikama i partnerima kojima svojim društvenim statusom i pripadaju.“ - 

Tako je 2011. godine glasilo obrazloženje žirija za dodjelu nagrade Marin Držić Ministarstva kulture RH, kada je ovome djelu dodijeljena druga nagrada. 
Libreto Irene Škorić, filmske redateljice i spisateljice koja je i publiku i kritiku zaintrigirala nesvakidašnje prodornim tematiziranjem erotike i seksualnosti, režirat će druga, ne manje uspješna i svestrana redateljica, Saša Broz, koja je odnedavno i ravnateljica Opere riječkog nacionalnog kazališta.

Comments