Kategorija: Kultura, Glazba

Tra 20

Koncert Peach Pit-a

Trio hrvatskih underground rock entuzijasta, Peach Pit, koji na svoj unikatan način istražuju instrumentalni rock, nastupit će ove subote, 21. travnja u klubu Minus3.

Koncert Peach Pit-a

Peach Pit su svoj prvi javni nastup održali 1995. na festivalu kojeg je organizirao Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije) u zagrebačkom kinu Stenjevec, a po prvi puta se službeno pojavljuju na nosaču zvuka u sklopu kompilacije 'Ho-urk' (1998, Kekere Aquarium) gdje se nalazi njihova kompozicija 'Gut'n'morgen'. 
Prošle godine bend je objavio albuma na sva tri formata (vinil, kazeta i cd). Album "Doviđenja u Calgaryju" ubraja se u sam vrh Hrvatske diskografije u 2011. godini. Svatko ga kategorizira na drugačiji način što već samo po sebi daje dozu intrigantnosti koju bi neko izdanje trebalo imati. Melodični dio albuma ono je što se najviše lijepi za uši prilikom slušanja. Time su dobili na pristupačnosti na koju bi se mogao zalijepiti pokoji slučajni prolaznik koji je s ovakvim tipom glazbe na 'Vi'. Album donosi 10 sjajnih instrumentala nošenih fabulom o sportskoj borbenosti ispreplitanjem atmosferičnih motiva i ne pretjerano žestokih tempova sa brojnim sviračkim tehnikama od žanrovske prepoznatljivosti, sve do jazza i majstorski oblikovanih melodija. 

Comments

Tags: peach pit, koncert, minus3, split,