Kategorija: Kultura, Glazba

Ruj 13

Koncert Nelli Manuilenko

U organizaciji Glazbene mladeži Split ovog petka, 14. rujna u 21h u Dioklecijanovim podrumima održat će se pretposljednji koncert u sklopu velikog gradskog projekta "Spli'ski litnji koluri“.

Koncert Nelli Manuilenko

"Spli'ski litnji koluri“ su projekt Grada Splita usmjeren obogaćivanju turističke kulturne, zabavne i tradicionalne ponude za sve posjetitelje grada tijekom ljetnih mjeseci. 

Opravdanost projekta potvrđena je činjenicom da su svi koncerti petkom u 21 bili iznimno dobro posjećeni, odnosno, tražila se stolica više za klasičnu glazbu. I ovog petka će se tražiti mjesto više jer će, u autentičnom prostoru Dioklecijanove blagovaonice, prekrasan pjevački repertoar opernih arija publici ponuditi operna primadona svjetskog glasa Nelli Manuilenko sa svojim gostima, Terezijom Kusanović, mezzosopranisticom, Marijom Krnićem, baritonom, te Anom Šabašov, pratnjom na klaviru. 

Nelli Manuilenko je ukrajinska operna pjevačica koja ove godine slavi 20 godina boravka i rada u Hrvatskoj, točnije u Splitu. Od veljače 1992. do 2002. godine prvakinja je Opere HNK Split. Njezin repertoar obuhvaća vodeće uloge u opernim djelima domaćih i inozemnih klasika te suvremenih autora. Od 2002. godine radi na Umjetničkoj akademiji u Splitu kao profesor solo pjevanja i pročelnica Odsjeka za pjevanje. Gostovala je u brojnim opernim kućama u zemlji i inozemstvu, a dobitnica je najuglednijih hrvatskih umjetničkih nagrada i priznanja: Milka Trnina, Marijana Radev, Judita, Nagrada hrvatskog glumišta. 

Kao i na sve dosadašnje koncerte u organizaciji Glazbene mladeži Split i za ovaj koncert ulaz je slobodan.

Comments

Tags: nelli manuilenko, splitski litnji koluri, koncert, podrumi dioklecijanove palače,