Kategorija: Kultura, Galerije

Sij 27

Izložba Vjekoslava Perišića

U prepunoj Galeriji Fotokluba Split, u Noći muzeja (19.00 h) otvorena je izložba fotokolaža gluhonijemog umjetnika Vjerkoslava Perišića pod nazivom 'Papir govori'.

Izložba Vjekoslava Perišića

Na otvorenju su govorili predsjednik Fotokluba Split Feđa Klarić, autor Vjekoslav Perišić uz pomoć službenog prevodica Dragana Duplančića, te unuk autora Dino Perišić. 

Uz Feđu Klarić Dino Perišić je najviše zaslužan za konačnu realizaciju izložbe, kojom su večeras po prvi put fotokolaži konačno predstavljeni široj javnosti. 
Feđa Klarić je u izuzetno emotivnom govoru ispričao o nastanku ideje za ovom u Fotoklubu Split nesvakidašnjom izložbom, prvim susretima s autorom, prvom dolasku u njegov atelje u kojem je slijedilo najveće iznenađenje s radovima fotokolaža koje je tamo zatekao rekavši da predstavljaju "smij i suze današnjeg Splita". Autor je pozdravio mnogobrojne nazočne posjetitelje i zahvalio Fotoklubu Split i posebno Feđi Klariću na angažmanu oko realizacije izložbe. Prevodioc Dragan Duplančić je također pozdravio nazočne i posebno pohvalio autora i njegov talent uz komentar kako njegov hendikep u ovome slučaju nije nedostatak jer mu je dao priliku da razvije svoju vizualnu kreativnost. 

Na kraju se obratio i unuk autora Dino Perišić koji je pričao o svom odrastanju uz djeda i njegovo stvaralaštvo, te je posebno oduševljen reakcijom ljudi na njegove radove. Također je spomenio da ovo nije autorova prva likovna izložba jer je također i slikar, ali je prva ovoga tipa s predstavljanjem fotokolaža.

Comments

Tags: feđa klarić, vjekoslav perišić, fotoklub,