Kategorija: Kultura, Muzeji

Srp 5

Izložba Vicka Buktenice

U Galeriji Muzeja grada Splita, u četvrtak, 5. srpnja, u 19 sati, otvara se izložba slika Vicka Buktenice 'Osjećam se opušteno i mirno dišem'.

Izložba Vicka Buktenice

O izložbi će govoriti prof. Duško Aničić, a izložbu će otvoriti direktorica Turističke zajednice Općine Šolte Jasmina Garbin. 

Kompoziciju gradi na kontrastima boja, koja se ponekad u dubini slike pretvara u dugu. Ispred te duge je priča sa Šolte. Svaka je Vicina slika ne samo likovna kompozicija, nego i likovni esej gledan često iz ptičje – čuvitine perspektive. Pokušavajući ovoga šoltanskog ribara smjestiti u neki od brojnih likovnih pravaca, izmiče točno određenje. Iako ga svi svrstavaju u naivu, u potpunosti se ne slažem, pa ga ustoličujem kao sviću na topragu, a likovni pravac osjećam kao Naivu novu sa Šolte. iz teksta prof. Duška Aničića 

Vicko Buktenica rođen je 1964. godine u Splitu. Živi i radi u Grohotama na otoku Šolti. Slikarstvom se bavi od 1999. godine. Član je Hrvatskog društva naivnih likovnih umjetnika od 2007. g. Dobitnik je nagrade za životno djelo, za poseban doprinos u očuvanju tradicije i kulturnih vrijednosti otoka Šolte.

Comments

Tags: vicko buktenica, muzej grada splita, muzej, izložba, šolta,