Kategorija: Kultura, Galerije

Lis 26

Izložba Nene Kežića

U petak 26. listopada u 20.00h, u Galeriji Fotokluba Split, otvara se izložba fotografija splitskog fotografa i arhitekta Nene Kezića pod nazivom eksPOZICIJA.

Izložba Nene Kežića

Autor će se na izložbi predstaviti s tri konceptualna ciklusa: Re_kreacija, Panorama i Svjetski ljudi.

Izložba će biti otvorena do 10. studenog 2012. 

RE_KREACIJA 
Kreativni proces fotografskog dokumentiranja arhitektonskog djela se superponira na kreativni proces stvaranja arhitektonskog djela, tj arhitektonsko djelo se u kreativnom smislu RE-KREIRA kroz medij fotografije. U ovom postupku arhitektonsko djelo je samo jedan od motiva fotografije, dok kontekst postaje jednakovrijedan, ako ne i više vrijedan segment kadra. 

PANORAMA 
Tehnološka mogućnost kreiranja panoramske fotografije metodom spajanja generira novu percepciju kadriranja fotografije. Ekstremno izduženi format fotografije postavlja nova kompozicijska pravila i tretman motiva. Rezultat predstavlja “letterbox” pojavnost kadra koji se više ne promatra iz jednog pogleda, već kroz vremenski faktor kretanja pogleda po panorami. Dakle percepcija i doživljaj takve fotografije dobija dodatni element-VRIJEME kao četvrtu dimenziju (uz treću dimenziju = 0). 

SVJETSKI LJUDI 

Ovaj ciklus se bavi prepoznavanjem univerzalnih situacija u posebnim okolnostima, odnosno različitim geografskim širinama i dužinama. Strast putovanja u “ulozi putnika za razliku od turista” (J.Boko) ostavlja svjetlosne tragove na senzoru fotoaparata, koji su vezani za konkretne situacije, osjećaje, raspoloženja, .... 

NENO KEZIĆ 
Rođen je u Splitu 1965. Diplomira na arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1988. Izvaredni je profesor na Građevinsko arhitektonskom fakultetu u Splitu, te direktor u projektnom birou Arhipolis. Fotografijom se bavi od srednje škole, te sudjeluje na brojnim izložbama umjetničke fotografije u zemlji i svijetu, na kojima osvaja nagrade i priznanja. U periodu 1979.-82. djeluje kao Fotoreporter/Fotograf u omladinskim novinama Omladinska iskra. Objavljivao je fotografije i u Studentskom listu i britanskom magazinu Photography. Tijekom studija i nakon bavi se uglavnom arhitektonskom i putopisnom fotografijom.

Comments

Tags: nene kezić, ekspozicija, fotoklub,