Kategorija: Kultura, Filmovi

Lip 6

Dobitnik “Zlatnog medvjeda”

Dobitnik “Zlatnog medvjeda” u Berlinu "Cezar mora umrijeti", hrvatsku premijeru ima večeras, srijeda, 6. lipnja u ljetnom kinu „Bačvice“ u 21.30 sat.

Dobitnik “Zlatnog medvjeda”

Film za kojeg su talijanska braća Taviani u veljači ove godine osvojila „Zlatnog medvjeda“ za najbolji film festivala u Berlinu. Proslavljeni film prikazuje život grupe zatvorenika u rimskom zatvoru, no redatelji se ne bave zločinima koje su osuđenici počinili već probama za Shakespearovu dramu „Julije Cezar“ koju pripremaju za izvedbu u zatvorskom kazalištu. 

Dan na FMFS-u započinje besplatnim projekcijama u kinoteci Zlatna vrata. Prvo kratkometražnim programom u 17 sati, a potom u 18 sati filmom „Astralis-institucija“ koji je u New Yorku dobio nagradu za najbolji glazbeni dokumentarni film. 

Nakon dva dana rasprodanih projekcija u 19.30 minuta sličan scenarij predviđa se i za danas, jer je na rasporedu hvaljeni francuski film „Naš osobni rat“. 

DJ pult festivalskog after partija večeras preuzimaju „Diskobajagi“, koji uživo na zanimljiv način kombiniraju miksanje, samplevanje i re-editiranje glazbenih videa, filmova i muzike. Uoči neradnog dana ljetno kino „Bačvice“ pravi je odabir za večerašnji izlazak!

Comments

Tags: cezar mora umrijeti, fmfs, split, bačvice, taviani,