Kategorija: Kultura, Glazba

Lis 31

4th Croatian Blues Challenge

Od 2. do 4. studenog će se u splitskom klubu O’Hara održati četvrto izdanje natjecanja Croatian Blues Challenge.

4th Croatian Blues Challenge

Kao i prošlih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju, 29th International Blues Challengeu, koje će se od 29. siječnja do 2. veljače 2013. održati u američkom gradu Memphisu. 

To su: 
Petak, 2.11.2012. – Kategorija: Solo/Duo 
Davorin Grabovac (Knin) 
Duo Ferata (Split) 
Neven Dužević (Zagreb) 
Teo Aničić (Split) 
Tomislav Goluban duo (Zabok / Split) 
+ specijalni gosti: Čuvari svirala Subota, 

3.11.2012. - Kategorija: Grupa 
Blue Rain (Zagreb) 
The Cool Baboo 'n' Dr. Folk (Zagreb) 
Delta Blues Gang (Pula) 
Flavaroom (Zagreb) 
Otprilike ovako (Split) 
Progressive Blues Experiment (Velika Gorica) 

Nedjelja, 4.11.2012: Winners & Guests 
Sviraju pobjednici iz svake kategorije 
+ specijalni gosti: Ivan Vragolovich & Jura Geci 

Uz činjenicu da se nakon tri zagrebačka, ovogodišnji Challenge preselio u Split, postoji još jedna velika novost: Hrvatske blues snage u znak sjećanja na britanskog diplomata i humanistu, glazbenika, kompozitora i tekstopisca Carla Reutera, koji je bio član udruge i koji je na žalost prerano preminuo uoči izlaska na scenu na prošlogodišnjem Challengeu, od ove su godine pokrenule novu kategoriju za najbolji originalni blues tekst. U toj se kategoriji nazvanoj 'The Best Original Lyrics Award Carl Reuter' mogu natjecati samo glazbenici koji su prošli inicijalnu selekciju za aktualni Challenge. 

Dosadašnji hrvatski predstavnici u Memphisu su bili: Tomislav Goluban (Zabok), Ivan Vragolovich (Slavonski Brod), Nebo & The Downstrokes (Bjelovar), Sunnysiders (Split), Robert Johnson's Backbone (Zagreb), Damir Branilovicch Acoustic Balls (Varaždin) i 44 Blues (Zagreb). 

Udruga Hrvatske blues snage podružnica je krovne svjetske blues udruge The Blues Foundation. Okuplja ljubitelje bluesa, glazbenike, novinare, izdavače... i promiče blues glazbu u Hrvatskoj. Do sada je organizirala više od 300 koncerata, 3 Zagreb International Blues Festivala, 4 Croatian Blues Challengea, objavila 3 kompilacijska CD albuma, 4 godine zaredom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te dva puta u Berlin na European Blues Challenge. 

Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj saznajte na: www.croblues.com.

Comments

Tags: udruga hrvatske blues snage, blues, ohara, natjecanje,