Kategorija: Kultura, Događanja

Lip 3

6. Clubture Forum u Splitu

Mreža Clubture i Platforma 9.81 od 4. do 6. lipnja u Splitu i okolici organiziraju 6. Clubture Forum o prostornim potrebama nezavisne kulture.

6. Clubture Forum u Splitu

U utorak, 4. lipnja, na početku trodnevnog Clubture Foruma u Splitu, eksperimentalna izvedbena kompanija Room 100 izvodi work-in-progress predstave 'Seed'. 

Dvadesetpetominutni work-in-progress istraživanje je plesnih tehnika japanskog tradicionalnog plesa butoh i urbanog break-dancea kreirajući atmosferu mračnog ambijenta koja reflektira psihička stanja osoba zaraženih ratnim tragedijama. Režija je inspirirana sjećanjima na Domovinski rat – performans pokušava maksimalno zaobići političku pristranost teme i dokumentaristički prikaz na sceni te u razaranju ljudskog tijela i duha demonstrirati ratnu moć, kako za vrijeme samog rata tako i danas, dvadesetak godina kasnije… 

Nagrađivana izvedbena kompanija Room 100 u svojoj drugoj produkciji u suradnji s renomiranim plesačima break-dancea Vladimirom Smudom i Tonijem Rinkovcem kroz isključivo plesnu kreaciju nastavlja istraživati psihička stanja marginaliziranih pojedinaca na sceni. Produkcija Seeda započela je na ljeto 2012., a 2013. bit će izvedena na festivalima izvedbenih umjetnosti, fizičkog kazališta, suvremenog plesa i performansa u Francuskoj, Italiji, Litvi, Njemačkoj, SAD-u i Hrvatskoj. Premijera Seeda očekuje se na jesen 2013. godine. 

Mreža Clubture i Platforma 9.81 od 4. do 6. lipnja u Splitu i okolici organiziraju 6. Clubture Forum o prostornim potrebama nezavisne kulture. Program Foruma sastoji se od panela, diskusija, radionica i pratećeg kulturno-umjetničkog programa te javne tribine kojoj će prisustvovati Luca Bergamo (glavni tajnik krovne zagovaračke mreže u kulturi na europskoj razini – Culture Action Europe), predstavnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Maja Munivrana(pročelnica ureda Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita), Pavle Schramadei iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Miljenka Buljević (Književni klub Booksa / Savez udruga Operacija grad). .

Comments

Tags: clubture, forum, room 100, seed,