Kategorija: Kultura, Događanja

Velj 27

Bookvica

U četvrtkak, 28.02. s početkom u 20:30hi književni program Bookvica ugostit će jednog od najomiljenijih hrvatskih urednika i autora kratkih priča – Romana Simića Bodrožića.

Bookvica

Autor će tom prigodom predstaviti svoju najnoviju knjigu, zbirku priča „Nahrani me“, koju je nakon sedam godina stanke objavio krajem 2012. godine u nakladničkoj kući Profil. Priče u ovoj zbirci povezuje nit obitelji i roditeljstva; one se odvijaju na relacijama djeca-roditelji-supružnici-unuci-bake/djedovi; u njima se kriju raznobojne nijanse složenih međuljudskih odnosa koji čine mikrokozmos zvan obitelj. 

S voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, Roman Simić Bodrožić popričat će o temama vezanim uz knjigu – o složenim obiteljskim odnosima, roditeljstvu kao svetinji, obitelji kao izvoru dobra i zla – kao i o svome uredničkom radu te stanju u hrvatskoj književnosti općenito. Kao i obično u Bookvici, u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućega autora, a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu „Nahrani me“ na dar. 

ROMAN SIMIĆ BODROŽIĆ – kratka biografija: 
Roman Simić Bodrožić, rođen 1972. godine u Zadru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij komparativne književnosti i španjolskog jezika. Član je uredništva književnog časopisa "Relations" te organizator i urednik Festivala europske kratke priče. Bio je dugogodišnji urednik biblioteke Živi jezici – Antologije europske kratke priče u izdavačkoj kući Profil International, a od prošle godine radi kao urednik u Frakturi. Uvršten je u više pregleda hrvatske proze 90-ih, a priče su mu prevođene na njemački, francuski, švedski, slovenski, poljski, bugarski, litavski i engleski. Uredio (s D. Glamuzinom) panoramu hrvatske erotske priče "Libido.hr." Knjiga "Mjesto na kojem ćemo provesti noć" prevedena je na poljski (2003.) i slovenski (2004.) jezik. Knjiga "U što se zaljubljujemo" dobitnica je nagrade Jutarnjeg lista za najbolju hrvatsku proznu knjigu 2005. godine. 

Bibliografija: "U trenutku kao u divljini" (poezija, s T. Zajecom i V. Grgurićem) SKUD I. G. Kovačić, 1996. "Mjesto na kojem ćemo provesti noć" (priče), Naklada MD, 2000. "U što se zaljubljujemo" (priče), Profil, 2005. „Nahrani me“ (priče), Profil, 2012.

Comments

Tags: roman simić bodrožić, bookvica,