Kategorija: Kultura, Događanja

Ožu 14

Bookvica

U četvrtak, 14.03. u 20.30h gost književnog programa Bookvica u klubu Quasimodo bit ce Paul O'Grady koji ce predstaviti svoju knjigu "Ja, tata iz Irske"

Bookvica

U glazbenom dijelu večeri podršku će mu pružiti članovi irsko-splitskog benda "Ciotog", a gost ce podučiti publiku i osnovnim koracima irskog plesa. Kao i uvijek, najsretniji će posjetitelj dobiti knjigu koju predstavljamo na dar. 

Paul O’Grady je izvršni poslovni "coach", po struci arhitekt, u slobodno vrijeme instruktor tradicionalnog irskog plesa. 
Rođen je u Dublinu 1975. godine, gdje je živio do svoje dvadeset i šeste godine. Tijekom studija putovao je po svijetu, radio i živio u Americi i Australiji. Prvi put boravi u Hrvatskoj, u Osijeku, u sklopu studentske razmjene – odušeljava se ljudima i atmosferom grada. 
Dvije godine nakon toga, u vrijeme ekonomskog booma u Irskoj, ostavlja dobro plaćeni posao arhitekta i seli se u Hrvatsku, u potrazi za boljom kvalitetom života. Počinje raditi kao učitelj engleskog jezika, a ubrzo se zapošljava na HRT-u kao suradnik internacionalnog radioprograma Glas Hrvatske. Godine 2003. osniva humanitarnu udrugu DUH – Dječja udruga hrabrost za djecu s posebnim potrebama. Godine 2006. otvara prvu školu irskog plesa u Hrvatskoj – Irish Maiden i suorganizira zagrebački Festival sv. Patrika, te Bloomsday festival (Dani Jamesa Joycea) u Puli. 
Seli se iz Zagreba u Istru neposredno prije rođenja sina Liama 2010. godine, gdje i dalje živi sa suprugom Lenom. Iskustvo očinstva inspiriralo ga je da napiše ovu knjigu.

Comments

Tags: paul ogrady, bookvica, ja tata iz irske,