Kategorija: Kultura, Kazališta

Pro 27

Baletni novogodišnji koncert

Kao posljednju predstavu u ovoj godini, Balet splitskog HNK-a izvest će Baletni novogodišnji koncert na sceni HNK Split, u četvrtak, 27. prosinca, u 11,30 sati.

Baletni novogodišnji koncert

Najljepši fragmenti klasičnog baletnog repertoara poklon je splitskog Baleta svojoj publici. Naime, ulaznice za koncert mogu se besplatno predići na blagajni kazališta. 

Program započinje valcerom, varijacijom vila, te pas de deux-om iz III. čina 'Trnoružice' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Elene Pankove. 
Pas de deux će otplesati solisti splitskog Baleta Elena Nikolaeva i Shunsuke Amma. Slijedi varijacija iz baleta 'Esmeralda' Cesarea Pugnija, koju će otplesati Julija Pivotskaja. Sophie Rance izvest će varijaciju iz Minkusova baleta 'Don Quijote', a Hazuki Tomita i Jassaui Mergalijev pas de deux iz Adamova 'Gusara'. Slijedi valcer iz Čajkovskijevog 'Labuđeg jezera' u izvedbi baletnog ansambla, te Chopinov valcer u cis-molu iz 'Chopiniane', koju će u klasičnoj Fokinovoj koreografiji otplesati Irina Čaban i Silviu Tanase. 

Na kraju programa su 'Valcer cvijeća' i Grand pas de deux iz 'Ščelkunčika' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Božice Lisak, prema Orlikowskom. Solo u 'Valceru cvijeća' plesat će Korana Bilan, a završnu točku, Grand pas de deux Ieva Karpilovska i Tudor Mihai Mezei.

Comments

Tags: balet, nova godina, split, kazalište, hnk,